ACEITE DE PERRO / PERUCHO’S / SEI MIGUEL UNIT CORE

12 Oct

aceitedeperro_02

CATALÀ [Castellano más abajo / English below]

Triple explosió de LEM el dissabte 12 d’octubre a la sala La Fontana de Gràcia en una nit on el jazz va mostrar la seva cara menys convencional. En primer lloc, Aceite de Perro, el duet del pont aeri que de forma incansant retorça el seu discurs musical oferint totes les òptiques, fins i tot més enllà del free, i especialment explorant les possibilitats dels seus instruments, a més de les possibilitats de la seva música. Amb ells, possibilitats, totes. Perucho’s també ho va certificar. És la formació catalana pionera en aquest camp, així que tenia molt sentit que prenguessin el relleu d’Aceite de Perro per oferir un show on va quedar clar que la seva música ha cristalitzat, d’alguna manera, en una cosa nova que té a veure amb el seu discurs del passat però que no s’oblida de les seves trajectòries personals i de la mutabilitat dels gustos… De la maduració, en definitiva. Mai s’és prou gran per no seguir canviant! El trompetista portugués Sei Miguel va tancar la nit amb el seu nou projecte, Sei Miguel Unit Core, un curiós quartet (trompeta, trombó, guitarra i percusions de mà) que aconsegueix fusionar el minimalisme expositiu amb un característic jazz downtempo on els diàlegs i els jocs còmplices dels músics s’esdevenen a càmera lenta. Cap on va el jazz quan vol netejar l’esperit.

peruchos_01

CASTELLANO

Triple explosión de LEM el sábado 12 de octubre en la sala La Fontana de Gràcia en una noche donde el jazz mostró su cara menos convencional. En primer lugar, Aceite de Perro, el dueto del puente aéreo que de forma incansante retuerce su discurso musical ofreciendo todas las ópticas, incluso más allá del free, y especialmente al explorar las posibilidades de sus instrumentos además de las de su música. Con ellos, posibilidades, todas. Perucho’s también quiso certificarlo. Es la formación catalana pionera en este campo, así que tenía mucho sentido que tomaran el relevo de Aceite de Perro para ofrecer un show donde quedó claro que su música ha cristalizado, de alguna manera, en algo nuevo que tiene que ver con su discurso del pasado pero que no se olvida de de sus trayectorias personales y de la mutabilidad de los gustos… De la maduración, en definitiva. Nunca se es bastante grande para no seguir cambiando! El trompetista portugués Sei Miguel cerró la noche con su nuevo proyecto, Sei Miguel Unit Core, un curioso cuarteto (trompeta, trombón, guitarra y percusión de mano) que consigue fusionar el minimalismo expositivo con un característico jazz downtempo donde los diálogos y los juegos cómplices de los músicos se suceden a cámara lenta. Hacia donde va el jazz cuando quiere limpiar el espíritu.

Sei Miguel Unit Core_02

ENGLISH

Triple LEM explosion on saturday october the 12th at La Fontana of Gràcia (Barcelona), on a night where jazz showed it’s less conventional face. First, the duet from Madrid-Barcelona Aceite de Perro, that tireless twists their musical speech offering the whole viewpoints, also beyond free jazz, and specially when explores the possibillities of their instruments as well as their music. With them, possibillities, you got them all. Perucho’s wanted also to certify that. Is the catalan pioneer band in that field, so it has the whole sense the relief they took from Aceite de Perro, offering a show where it was clear that their music has crystallized, somehow, in something closer to their speech from the past but not forgetting their personal careers and mutability of tastes… The maturing, in conclussion. You’re never big enough for not changing! The portuguese trumpet player Sei Miguel closed the night with his new project, Sei Miguel Unit Core, an odd quartet (trumpet, trombone, guitar and hand percussion) that mixes an expositive minimalism with a unique downtempo jazz where dialogues and complicit games between musicians succeed in slow motion. Where jazz goes when it wants to clean the spirit.

Escolta els artistes del LEM 2013 a / Escucha a los artistas del LEM 2013 en / Listen to the LEM 2013 artists at: https://soundcloud.com/lem-festival

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: