IN MEMORIAM, ORIOL PERUCHO

26 Jan

oriol perucho

Oriol Perucho ens va deixar el 16 de gener. Un dels músics més originals, personals i creatius que hem conegut en aquesta ciutat, una persona que comunicava la seva passió per la música de forma contagiosa i un gran amic. La importància de la seva obra musical romandrà en la discografia dels grups dels quals va ser part essencial: Perucho’s, Moisés Moisés, Koniec, Tropopausa, Les Anciens… i en els seus discs en solitari.

 

 

 

Ell va ser el primer músic del LEM, protagonitzant el primer concert de la història del festival el 13 de desembre de 1996. No t’oblidarem.
Hem fet un repàs a la seva obra discogràfica en el nostre programa de ràdio. Pots escoltar el podcast aquí.

Oriol Perucho nos dejó el 16 de enero. Uno de los músicos más originales, personales y creativos que hemos conocido en esta ciudad, una persona que comunicaba su pasión por la música de forma contagiosa y un gran amigo. La importancia de su obra musical permanecerá en la discografía de los grupos de los cuales fue parte esencial: Perucho’s, Moisés Moisés, Koniec, Tropopausa, Les Anciens… y en sus discos en solitario.
 
Él fue el primer músico del LEM, protagonizando el primer concierto de la historia del festival el 13 de diciembre de 1996. No te olvidaremos.
Hemos hecho un repaso a su obra discográfica en nuestro programa de radio. Puedes escuchar el podcast aquí.

Oriol Perucho passed away on January, the 16th. He was one of the most innovative, peculiar and creative musicians ever in this city, a person who conveyed his passion for music in an enthusiastic way and a close friend. The importance of his musical work will remain in the discography of the groups of which he was an essential part: Perucho’s, Moisés Moisés, Koniec, Tropopausa, Les Anciens… and in his solo recordings.
 
He was the LEM’s first musician, performing at the very first concert in the festival’s history on the 13th of December 1996. We will never forget you.
We have revisited his recorded works in our radio show. You can listen to the podcast here.

1996

1996

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: